Monday, March 15, 2010

اختصاص درآمدهای واگذاری زمین های ملی و موات به دولت

نمایندگان با اختصاص و هزینه کرد 2500 میلیارد ریال از درآمدهای واگذاری زمین های ملی و موات به دولت موافقت کردند.

 نمایندگان در ادامه بررسی های درباره بخش هزینه ای بودجه 89 اینگونه تصمی گیری کردند: به وزارت جهادکشاورزی(سازمان جنگلها و مراتع)‌ اجازه داده می‌شود زمین‌های ملی و موات متعلق به دولت را که حداقل به مدت پنج سال از سوی کشاورزان مسبوق به کشت بوده و یا در اجراء مواد(31)‌و (32) لایحه قانونی احیاء اراضی مصوب شورای انقلاب اسلامی‌واگذار گردیده یا می‌گردد در سال 1389 به قیمت کارشناسی در محل، با اقساط حداکثر بیست‌ساله به کشاورزان و ساکنان روستاهایی که این اراضی در محدوده آن روستا واقع شده است با تعیین الگوی کشت واگذار و وجوه دریافتی را به حساب ردیف مربوطه نزد خزانه‌داری کل واریز نماید.
مبلغ دوهزار و پانصد میلیارد ریال از درآمدهای موضوع ردیف فوق به شرح جدول شماره مربوط اختصاص می‌یابد. آئین‌نامه اجرائی این بند با پیشنهاد وزارت جهادکشاورزی و معاونت برنامه‌ریزی و نظارت راهبردی رئیس‌جمهور حداکثر تا پایان اردیبهشت ماه سال 1389 به تصویب هیأت وزیران خواهد رسید.
همچنین نمایندگان تصویب کردند که به منظور رفع اختلافات اجتماعی ناشی از مالکیت اراضی زراعی و باغی اوقافی، دولت موظف است در سال 1389 نسبت به واگذاری اراضی زراعی و باغی به بهره برداران فعال در این اراضی اقدام نماید و ما به ازای واگذاری موصوف به منظور تبدیل به احسن نمودن آن، از محل اراضی منابع ملی به سازمان اوقاف و امور خیریه واگذار خواهد شد. وزارت جهاد کشاورزی موظف است در راستای این واگذاری به ازای هر متر مربع 500 ریال تا سقف یکهزار میلیارد ریال از بهره برداران دریافت و به حساب خزانه داری کل کشور واریز نماید. پنجاه درصد از درآمد فوق به اعتبار وزارت جهادکشاورزی برای عملیات زیربنایی آب و خاک و آبخیزداری و احیاء و توسعه جنگلها اختصاص می‌یابد.
در بخش دیگری از بررسی ها بر اساس تصویب نمایندگان دولت مکلف است در حمایت از تولیدات داخلی کشاورزی اقدامات زیر را به‌عمل آورد:
1- واردات انواع محصولات کشاورزی که نقش جانشینی در تولیدات داخلی داشته باشد با حداقل 3 برابر نرخ تعرفه مؤثر سال 1388 بلامانع است؛ درمورد استثناء با توافق وزارتخانه‌های جهاد کشاورزی و بازرگانی تغییرات مأخذ بلامانع است.(تعیین مصادیق جانشینی موضوع این بند برعهدة وزارتخانه‌های فوق می‌باشد.)
2- به‌منظور حمایت از محصولات کشاورزی که در کشور تولید می‌گردد ولی دارای کمبود می‌باشد، واردات با حداقل 2 برابر نرخ مؤثر تعرفة سال 1388 بلامانع است مشروط بر آنکه اینگونه محصولات در بازار بورس تخصصی کالا عرضه و به‌گونه‌ای تعیین تعرفه گردد که قیمت این محصولات حداکثر بیست درصد نسبت به محصولات مشابه داخلی بیشتر باشد و خارج از فصل برداشت به بازار عرضه شود.
3- واردات کلیة محصولات کشاورزی که تولیدات داخلی آنها در حد نیاز مصرف کشور باشد، با حداقل 4 برابر تعرفة تولید سال 1388 مجاز می‌باشد.
4- واردات انواع محصولات کشاورزی فرآوری‌شده ازقبیل کنسرو، کمپوت، آبمیوه و نظایر آن با حداقل چهار برابر نرخ تعرفة مؤثر در سال 1388 مجاز می‌باشد.
5- مرجع تعیین مصادیق و تعاریف اجزاء مندرج در این بند درخصوص انواع محصولات کشاورزی وزارتخانه‌های جهاد کشاورزی و صنایع و معادن می‌باشند.
این وزارتخانه‌ها موظف هستند حداکثر تا پایان فروردین‌ماه 1389 فهرست‌های مربوطه را به وزارت بازرگانی و وزارت امور اقتصادی و دارایی اعلام نمایند.
6- به‌منظور صیانت از حقوق مصرف‌کنندگان درصورتی‌که هرگونه افزایش تعرفه منجر به افزایش قیمت‌ها به‌میزان سی درصد(30%) یا بیشتر شد، بنابر اعلام سازمان حمایت از مصرف‌کنندگان و تولیدکنندگان، وزارت جهاد کشاورزی و وزارت بازرگانی با توافق هم جهت بازگرداندن تعادل به بازار نسبت به بازنگری تعرفه‌ها اقدام نمایند.
نیاوران
 سعادت آباد
 منظریه
 تجریش
 سربند
 اوین
 درکه
فرمانیه
 کامرانیه
میدان قدس
نیایش

No comments:

Post a Comment